

California Department of Fish and Wildlife Office of Spill Prevention and Response

OIL SPILL TECHNICAL ADVISORY COMMITTEE



1700 K Street, Suite 250 Sacramento, California 95811 Telephone: (916) 445-9326

MEETING NOTICE

DATE: Friday, January 8, 2016 **TIME:** 9:30 a.m. – 3:00 p.m.

LOCATION: California Department of Fish and Wildlife

Office of Spill Prevention and Response

1700 K Street, Suite 250 Sacramento, CA 95811

These facilities are accessible to persons with disabilities. To request reasonable accommodation for a disability, please contact Christine Kluge at (916) 445-9326 as soon as possible and no later than five (5) business days prior to the meeting.

For persons with a hearing or speech disability, please contact the California Relay Service as soon as possible and no later than five (5) business days prior to the meeting at 1-800-735-2929 (TTY) or 1-800-735-2922 (voice) and request your message be relayed to the California Department of Fish and Wildlife office above at (916) 445-9338.

If a request for an accommodation has been submitted but due to circumstances is no longer needed, please contact Christine Kluge at (916) 445-9326.

For other information about this meeting, please contact Christine Kluge at (916) 445-9326.

This notice and agenda can also be found at http://www.dfg.ca.gov/ospr/tech advis comm.asp

OIL SPILL PREVENTION AND RESPONSE TECHNICAL ADVISORY COMMITTEE (TAC)

http://www.dfg.ca.gov/ospr/tech_advis_comm.asp

Public comments will be accepted for each Agenda item. Five minutes are allowed per commenter per item.

Meeting of California Department of Fish and Wildlife Office of Spill Prevention and Response Friday, January 8, 2016 9:30 a.m. to 3:00 p.m. 1700 K Street, Suite 250 Sacramento, CA 95811 **AGENDA** INTRODUCTIONS..... 09:30 am - 09:40 am (10 Min) Captain Thomas Cullen, OSPR Administrator 2. APPROVAL OF MINUTES..... 09:40 am - 09:50 am (10 Min) Mr. Stephen Ricks, TAC Chairman 09:50 am - 10:10 am (20 Min) OSPR UPDATE..... Captain Thomas Cullen, OSPR Administrator AGENCY BRIEFINGS..... 10:10 am – 11:00 am (50 Min) Mr. Jordan Stout, NOAA..... 10:10 am - 10:20 am (10 Min) (10 Min) Mr. Jonathan Bishop, California Coastal Commission..... 10:20 am - 10:30 am (10 Min) Ms. Linda Scourtis, BCDC..... 10:30 am - 10:40 am LCDR Jeff Rubini, U.S. Coast Guard..... (10 Min) 10:40 am - 10:50 am Debra French, California State Lands Commission..... 10:50 am - 11:00 am (10 Min) 5. FUND CONDITION AND BUDGET UPDATE..... 11:00 am - 11:30 am (30 Min) Ms. Janet Dias, OSPR Budget Analyst LUNCH (60 Min) 11:30 pm – 12:30 pm REGULATIONS & LEGISLATIVE ISSUES..... 12:30 am - 12:50 pm (20 Min) Ms. Joy Lavin-Jones, OSPR Regulations Analyst 7. OSPR STATEWIDE PROGRAM UPDATE..... 12:50 pm - 01:35 pm (45 Min) Eric Milstein, OSPR Legal Branch Chief 8. SB 414 TAC REQUIREMENTS..... (60 Min) 01:35 pm - 02:35 pmMr. Stephen Ricks, TAC Chairman 9. ELECTION OF OFFICERS (Vote Anticipated)..... 02:35 pm - 02:50 pm (15 Min) Mr. Stephen Ricks, TAC Chairman OLD/NEW BUSINESS, NEXT MEETING..... 02:50 pm - 03:00 pm (10 Min) Mr. Stephen Ricks, TAC Chairman

ADJOURN

NOTE: Please contact Christine Kluge at (916) 445-9326 if you have any person(s) participating in this meeting who require services for disability related modifications or accommodations.