

California Department of Fish and Wildlife Office of Spill Prevention and Response

OIL SPILL TECHNICAL ADVISORY COMMITTEE



1700 K Street, Suite 250 Sacramento, California 95811 Telephone: (916) 445-9338

MEETING NOTICE

DATE: Wednesday, February 7, 2018

TIME: 9:30 a.m. – 3:10 p.m.

LOCATION: San Francisco Estuary Institute

4911 Central Avenue Richmond, CA 94804

These facilities are accessible to persons with disabilities. To request reasonable accommodation for a disability, please contact Elizabeth Vos at (916) 445-9326 as soon as possible and no later than five (5) business days prior to the meeting.

For persons with a hearing or speech disability, please dial 711 and request to join the California Department of Fish and Wildlife Technical Advisory Committee meeting at (888) 557-8511; Participant Code: 371491.

If a request for an accommodation has been submitted but due to circumstances is no longer needed, please contact Elizabeth Vos at (916) 445-9326.

For other information about this meeting, please contact Elizabeth Vos at (916) 445-9326.

This notice and agenda can also be found at http://www.wildlife.ca.gov/OSPR/Public-Meetings/Technical-Advisory-Committee

OIL SPILL PREVENTION AND RESPONSE TECHNICAL ADVISORY COMMITTEE (TAC)

http://www.dfg.ca.gov/ospr/tech_advis_comm.asp

Public comments will be accepted for each Agenda item. Five minutes are allowed per commenter per item.

Meeting of Wednesday, February 7, 2018 9:30 a.m. to 3:10 p.m.		San Francisco Estuary Institute 4911 Central Avenue Richmond, CA 94804	
AGENDA			
1.	INTRODUCTIONS	09:30 am – 09:35 am	(5 Min)
2.	APPROVAL OF MINUTES. Mr. Stephen Ricks, TAC Chairman	09:35 am – 09:40 am	(5 Min)
3.	OSPR UPDATE	09:40 am – 10:00 am	(20 Min)
4.	AGENCY BRIEFINGS. Mr. Jonathan Bishop, California Coastal Commission. Mr. Timothy Holmes, U.S. Coast Guard. Ms. Linda Scourtis, BCDC. Ms. Debra French, State Fire Marshal. Mr. Jordan Stout, NOAA (no report). Mr. Chris Beckwith, California State Lands Commission).	10:00 am - 11:00 am 10:00 am - 10:10 am 10:10 am - 10:20 am 10:20 am - 10:30 am 10:30 am - 10:40 am 10:40 am - 10:50 am	(60 Min) (10 Min) (10 Min) (10 Min) (10 Min)
Ms. Kathryn Lawrence, US EPA		10:50 am – 11:00 am 11:00 am – 11:15 am	(10 Min) (15 Min)
5.	DEEPWATER HORIZON INVESTIGATION	11:15 am – 12:00 pm	(45 Min)
LUNCH		12:00 pm - 01:20 pm	(80 Min)
6.	FUND 320 UPDATE - OSPR	01:20 pm – 01:35 pm	(15 Min)
7.	REGULATIONS & LEGISLATIVE ISSUES Dr. Steve Hampton, OSPR Assistant Deputy Administrator	01:35 pm – 01:45 pm	(10 Min)
8.	MARINE WILDLIFE VETERINARY CARE AND RESEARCH CENTER Laird Henkel, OSPR Marine Veterinary Care and Research Center Supervisor	01:45 pm – 02:05 pm	(20 Min)
9.	NON-FLOATING OILS WORKSHOP DISCUSSION	02:05 pm – 02:55 pm	(50 Min)
10.	OLD/NEW BUSINESS, NEXT MEETING. Mr. Stephen Ricks, TAC Chairman	02:55 pm – 03:10 pm	(15 Min)

ADJOURN

NOTE: Please contact Elizabeth Vos at (916) 445-9326 if you have any person(s) participating in this meeting who require services for disability related modifications or accommodations.