CALIFORNIA OIL SPILL

TECHNICAL ADVISORY COMMITTEE (TAC)

http://www.dfg.ca.gov/ospr/commit/tac/tac.html

Public comments will be accepted for each Agenda Item

Meeting of Tuesday, April 17, 2012 9:00 a.m. to 3:00 p.m. Ventura Beach Marriott 2055 East Harbor Blvd Ventura, CA 93001 949.892.2210

AGENDA

- - Ms. Self recommended that attendance records be included. Present/absent indication for each member is acceptable.
 - Amendment to a motion: Mr. Rezvani made a motion to recommend legislative and administrative fixes to establish or reestablish that the Administrator has complete control to hire pursuant to government code and to clarify that Fish and Game code 704 does not pertain to OSPR. Ms. Self seconds the motion.
 - All approved. Minutes approved for January.
 - Acronyms should be spelled out first time they are mentioned.
 - All approved. Minutes approved for February.
- - Jean Cameron retiring June 30, her replacement is Sarah Brace from VEDA Environmental.
 - Currently only seven working members on TAC, there are three open positions.
 - AB 1601 cap of \$3250 per vessel fee.
 - AB 1112 increased budget for OSPR. Governor approving 16 more positions.
 - Bureau of State Audit report should be out July 12. Audit covered the past five years.
 - Spill Management Teams workshop on May 24 to discuss unannounced drills.
 - Fund 207 Inland Response Program: OSPR will find four people to work on this project, down from 23 originally.
 - Upcoming events: May 16-17 Clean Pacific Conference in Long Beach, over 1000 attendees expected.

Please refer to attached handout

BREA	К	10:15 am -	- 10:30 am (15 Min)
5.	OSPR Budget Update	10:30 am -	- 10:50 am (20 Min)
	Mr. Garry Smith, OSPR Chief of Fiscal and Admin Services Branch		(,

Please refer to attached handout

б.	Boemre Re-Organization Mr. Craig Ogawa, Senior Analyst, BSEE	10:50 am – 11:20 am (30 Min)		
7.	Agency Updates Mr. Kevin Mercier – CA State Lands Commission			
	Please refer to attached handout			
LUNCH & Update TAC Member Personnel Files11:35 am – 12:35 pm (60 m				
	Mr. Jonathan Bishop - Coastal Commission	12:35 pm – 12:45 pm (10 Min)		
Please refer to attached handout				
	Ms. Linda Scourtis – BCDC	12:45 pm – 12:55 pm (10 Min)		
	Please refer to attached handout			
	Mr. Chris Atkinson- U.S. Coast Guard	12:55 pm – 1:05 pm (10 Min)		
	• Tim Holmes new position: Regional Response Team Co-Chair for Joint Response Team Co-Chair, Coast Guard Rep for Regional Inte			
8.	Marine Spill Response Corporation, Dispersant Program Mr. Stephen Ricks, MSRC	1:05 pm – 1:35pm (30 Min)		
	Please refer to attached handout			
9.	OSPR Unannounced Drills for OSRO's and Vessels Mr. Christopher Klumpp, OSPR Chief of Preparedness Branch	1:35 pm – 1:55pm (20 Min)		
	One drill per GRA per year due to cost and time.			
10.	TAC Report Discussion Mr. Stephen Ricks, TAC Chairman	1:55 pm – 2:15 pm (20 Min)		
	Due to publish a new report at end of year, need a subcommittee. N planning biannual report.	ext meeting, devote afternoon to		
BREA	К	2:15 pm – 2:30 pm (15 Min)		
11.	Old/New Business Mr. Stephen Ricks, TAC Chairman	2:30 pm – 2:55 pm (20 Min)		
12.	Meeting Dates & Locations Mr. Stephen Ricks, TAC Chairman	2:55 pm – 3:00 pm (5 M in)		
ADJOURN				

NOTE: Please contact <u>Crystal Montoya at (916) 445-9326</u> if you have any person(s) participating in this meeting who require services for disability related modifications or accommodations.