

# California Department of Fish and Wildlife Office of Spill Prevention and Response

## OIL SPILL TECHNICAL ADVISORY COMMITTEE



1700 K Street, Suite 250 Sacramento, California 95811 Telephone: (916) 445-9326

## **MEETING NOTICE**

**DATE:** Wednesday, May 6, 2015

**TIME:** 9:30 a.m. – 3:00 p.m.

**LOCATION:** U.C. Davis School of Veterinary Medicine

Gladys Valley Hall, Room 2071

One Shields Avenue Davis, CA 95616

These facilities are accessible to persons with disabilities. To request reasonable accommodation for a disability, please contact Christine Kluge at (916) 445-9326 as soon as possible and no later than five (5) business days prior to the meeting.

For persons with a hearing or speech disability, please contact the California Relay Service as soon as possible and no later than five (5) business days prior to the meeting at 1-800-735-2929 (TTY) or 1-800-735-2922 (voice) and request your message be relayed to the University of California Davis School of Veterinary Medicine at (530) 752-1360.

If a request for an accommodation has been submitted but due to circumstances is no longer needed, please contact Christine Kluge at (916) 445-9326.

For other information about this meeting, please contact Christine Kluge at the number above.

This notice and agenda can also be found at http://www.dfg.ca.gov/ospr/tech advis comm.asp

# OIL SPILL PREVENTION AND RESPONSE TECHNICAL ADVISORY COMMITTEE (TAC)

http://www.dfg.ca.gov/ospr/tech\_advis\_comm.asp

Public comments will be accepted for each Agenda item. Five minutes are allowed per commenter per item.

Meeting of Wednesday, May 6, 2015 9:30 a.m. to 3:00 p.m. University of California, Davis School of Veterinary Medicine Gladys Valley Hall, Room 2071 One Shields Avenue Davis, CA 95616

#### **AGENDA**

AGENDA			
1.	INTRODUCTIONS	09:30 am – 09:35 am	(5 Min)
2.	APPROVAL OF MINUTES	09:35 am – 09:45 am	(10 Min)
3.	BEST ACHIEVABLE TECHNOLOGY	09:45 am – 10:45 am	(60 Min)
4.	DISPERSANTS: US EPA REVIEW	10:45 am – 11:00 am	(15 Min)
BREAK		11:00 am – 11:10 am	(10 Min)
5.	OSPR UPDATE  Captain Thomas Cullen, OSPR Administrator	11:10 am – 11:40 am	(30 Min)
LUNCH		11:40 pm – 12:30 pm	(50 Min)
6.	AGENCY BRIEFINGS.  Jordan Stout, NOAA.  Jonathan Bishop, California Coastal Commission  Linda Scourtis, BCDC.  LCDR Jeff Rubini, U.S. Coast Guard.  Captain Laura Kovary, California State Lands Commission.	12:30 am - 01:20 pm 12:30 pm - 12:40 pm 12:40 pm - 12:50 pm 12:50 pm - 01:00 pm 01:00 pm - 01:10 pm 01:10 pm - 01:20 pm	(50 Min)
7.	FUND CONDITION AND BUDGET UPDATE	01:20 pm – 01:40 pm	(20 Min)
8.	REGULATIONS & LEGISLATIVE ISSUES.  Joy Lavin-Jones, OSPR Regulations Analyst	01:40 pm – 01:55 pm	(15 Min)
9.	REVISED TAC BYLAWS (Vote Anticipated)	01:55 pm – 02:10 pm	(15 Min)
10.	2013-2014 TAC BIENNIAL REPORT (Vote Anticipated)	02:10 pm – 02:55 pm	(45 Min)
11.	OLD/NEW BUSINESS, NEXT MEETING. Stephen Ricks, TAC Chairman	02:55 pm – 03:00 pm	(5 Min)

### **ADJOURN**

NOTE: Please contact Christine Kluge at (916) 445-9326 if you have any person(s) participating in this meeting who require services for disability related modifications or accommodations.